dissabte, 14 de juny del 2008

Entrevista amb El Sr. Huget

12-06-2008, a la tarda.
Uns representants del sector turístic i de lleure afectat pel traçat de la MAT hem set rebuts a les oficines de la Direcció General de Turisme, pel Conseller Sr. Huget, el Director General Sr. Joan Carles Vilalta i el Secretari Emili Valdero.
Els hi vam exposar la greu preocupació del sector per els possibles efectes negatius que la MAT tindrà sobre el nostre territori i les nostres economies basades principalment en el turisme actiu i de natura dins del propi territori.
En un primer moment en va atendre el Sr. Vilalta que va entendre molt clarament la nostre preocupació, mes tard s’hi va afegir el Sr. Valdero i el conseller Huget.
Un cop feta la nostra exposició, fer-l’hi alguns retrets i exposar la poca transparència i els mètodes utilitzats per l’empresa REE, el Sr. Huguet va prendre la paraula i ens va dir:

Que aquest es un projecte únic i exclusiu del estat Espanyol, per tant la Generalitat no hi te cap competència, i que difícilment es pugui canviar res perquè ja esta tot decidit especialment en el tram fins a Figueres.
Ens va dir que es un tema molt complicat que en el si del propi govern ja costa molt de posar-se d’acord i que sovint i ha picabaralles, que estan sotmesos a fortes pressions econòmiques, i que aquest projecte es irreversible.
A les nostres continues queixes, ens proposava unes compensacions econòmiques per reconduir els nostres negocis cap a altres activitats, ( nosaltres l’hi varem proposar pointing o tirolines des de les torres d’alta tensió).
La nostra proposta va ser de que el govern català anés directament al parlament Europeu perquè intervingui en aquest tema, i el conseller ens va dir que això no ho farien pas que en tot cas hi anéssim nosaltres, nosaltres li varem retreure, que qui a de defensar Catalunya es el govern de la Generalitat i no els representants d’uns col·lectius.
Davant la nostra insistència , finalment varem aconseguir el compromís verbal de que el departament de turisme farà una interpel·lació davant el parlament Europeu i que se'ns comunicarà la resolució .
El Sr. Vilalta es va comprometre també a parlar amb el dep. de Economia sobre el tema.

Personalment les meves sensacions son:

El govern està totalment a favor de la MAT.
La comunicació entre els diferents departaments de la Generalitat es escassa o nul·la.
Davant d’un canvi de decisió política els preocupa mes el que diran els de l’oposició que el benefici social que això representaria.
Hi que mai s’han plantejat seriosament les repercussions negatives d’aquest projecte que a vingut imposat per Espanya i ja els hi esta be.
Desconeixen en profunditat el traçat de la MAT, i quan els hi dius que passa per els espaïs protegits, crec que els sona a xocolata amb xurros.
La política d’aquest país es una política de despatxos, reunions parlamentaries, inauguracions oficials i de desconeixement dels problemes reals de la societat.
Davant d’aquesta incompetència política, l’excusa mes fàcil es dir que tot es culpa del govern Espanyol.

Si encara hi ha alguna possibilitat perquè la MAT agafi un altre caire ha de ser per mitja del Parlament Europeu.

Escrit per Antoni Vilà