dissabte, 7 de juny del 2008

Carta oberta a el President Montilla, entregada en la visita realizada

Amb motiu de la visita del Sr Montilla a la Fàbrica de Galetes Tries, de Santa Coloma de Farners, se li ha fet entrega al President de diferents documents, redactats per veins de la zona, demanant alternatives al traçat del ramal de Riudarenes. Es adjunto una d'elles, en nom de la gent de Riudarenes.Molt Honorable President de la Generalitat, Sr. José Montilla:

Em dic Anna Iglesias i sóc de Riudarenes.

Varem coincidir a Catalunya Ràdio, en una entrevista amb participació de ciutadans que us van fer al programa Problemes domèstics. En aquella ocasió us vaig fer una pregunta referent a la imposició amb Declaración de Utilidad Pública del Consejo de Ministros de la línia de Molt Alta Tensió a les Guilleries, sense informació a la població afectada.

Com que no va respondre al que li preguntava, vaig fer una carta a la premsa, amb la seguretat de que algú us la faria arribar. Ja que no he rebut cap comunicació de resposta, aprofito la vostra visita a la Fàbrica Trias de Santa Coloma de Farners per entregar-vos una còpia d’aquella carta.

També us vull transmetre el sentiment de la gent de Riudarenes i que demana que reconsidereu el vostre suport al projecte de traçat de 400 Kv que Red Eléctrica Española està presentant aquests dies, per a Santa Coloma de Farners i el nostre municipi. Per aquest motiu us entrego també una còpia de la Carta oberta a l’Honorable Conseller de Política Territorial, Sr. Joaquim Nadal, amb motiu de la seva darrera visita a Riudarenes. Aquesta carta anava acompanyada de 752 signatures, que van ser recollides en 48 hores pels seus habitants.

La preocupació per la Línia de Molt Alta Tensió dels pobles que visiteu avui és molt gran, més ara que aquests dies veiem com publiqueu el projecte del ramal de Santa Coloma i Riudarenes, com sempre, sense informació a la població.

Hem vist imatges de les torres que s’estan aixecant a Osona i no ens resignem a veure-les al bell mig de la Ruta de les 10 Ermites, el Rocar de Santa Coloma i els turons de l’Esparra i Argimon. Hem vist la prepotència i la manca de respecte amb que Red Elèctrica tracta als propietaris afectats en les expropiacions i les ocupacions de finques,

No comprenem i ningú es molesta en justificar, que els nostres pobles hagin de perdre els seus millors racons, la seva riquesa natural i turística, en una comarca que ja està patint i patirà una pressió molt important d’infraestructures d’interès general que tots els nostres pobles pagaran amb tantes pèrdues irreparables.

Els documents que el Síndic de Greuges ha publicat després d’estudiar el procés d’imposició d’aquesta autopista elèctrica posen en evidència que les queixes d’alcaldes, propietaris i plataformes cíviques son fonamentades, i no mentides de quatre eixelebrats que volen tornar a les espelmes. Les fotografies de les dues darreres manifestacions que, a Perpinyà i a Girona van treure 30.000 persones al carrer en un mes són testimoni de quants i qui som, els que no ens resignem a que ens malmetin el futur del territori de manera irresponsable.

En nom d’ells vull demanar-li que escolti el clam que en actes massius i locals, en cartes dels lectors i articles d’opinió, al carrer i les botigues, s’ha escampat per les nostres terres. Esperem dels nostres governants el mateix tracte i la mateixa consideració i respecte que té l’Estat Francès amb la població de la Catalunya Nord. La gent de Folgueroles, Tavèrnoles, Viladrau, no es mereixen el que els estan fent, no ens ho mereixem ningú!

Anna Iglesias Coll

Riudarenes, 6 de juny de 2008